Please wait......

BABIĆ Danilo
CEO, Inobačka
Danilo Babić, rođen 1986. godine u Vrbasu, ističe se kao izuzetan lider i vizionarski menadžer u ulozi suvlasnika i generalnog direktora kompanije Inobačka d.o.o., sa sedištem u Novom Sadu. Završio je master studije na smeru „Evropska ekonomija i biznis“ na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu (Odsek u Subotici - Novi Sad) završio 2012. Godine. Danilo je tokom studija stekao internacionalno iskustvo boraveći u Španiji, Portugalu, Švedskoj, Nemačkoj i Norveškoj, gde je posetio brojne institucije iz oblasti makroekonomije, čime je dodatno obogatio svoje akademsko znanje i profesionalne perspektive.

U kompaniji Inobačka, Danilo je ključna figura u upravljanju investicionim portfolijom i ustrateškom razvoju preduzeća. Njegov doprinos u implementaciji novih tehnologija u građevinskoj industriji, razvoju hotelijerskih projekata, kao i u saradnji sa međunarodnim korporacijama, potvrđuje njegovu posvećenost inovacijama i međunarodnom poslovanju. Kao priznati stručnjak u svojoj oblasti, Danilo zauzima visoke pozicije u profesionalnim udruženjima, poput članstva u predsedništvu Saveza ekonomista Srbije I Vojvodine i funkcije predsednika Društva ekonomista Novi Sad.

Danilova sposobnost da tečno govori engleski, španski i nemački jezik dodatno doprinosi njegovoj međunarodnoj kompetentnosti i sposobnosti za uspostavljanje i održavanje snažnih profesionalnih veza širom sveta. Njegova strast prema ekstremnim sportovima, uključujući planinarenje, kik-boks i kajtsurf, odražava njegovu energiju, odlučnost i posvećenost izvrsnosti u svim aspektima života. Ova strast prema adrenalinu i izazovima takođe simbolizuje njegovu sposobnost da se suoči sa teškoćama i preprekama u profesionalnom okruženju sa istom odlučnošću i energijom.

Danilo je poznat po svojim izvanrednim liderskim sposobnostima- da inspiriše i motiviše svoj tim, te da usmerava kompaniju ka novim visinama uspeha. Njegova vizija, inovativnost i strateško planiranje su ključni faktori koji doprinose uspehu Inobačka d.o.o., čineći ga ne samo liderom u svom polju, već i uzorom za buduće generacije menadžera.

Privatno, Danilo je posvećen porodični čovek, oženjen i otac Lazara, što dodatno ukazuje na njegovu sposobnost da uspešno balansira između profesionalnih obaveza i porodičnog života. Njegova sposobnost da harmonizuje ove aspekte svog života čini ga još impresivnijom ličnošću, što doprinosi njegovom ugledu u profesionalnim i društvenim krugovima.

Danilo Babić bez sumnje kombinuje stručnost, inovativnost, globalni pogled i snažne liderske veštine, čime uspešno vodi svoju kompaniju i doprinosi razvoju ekonomske zajednice u regionu.